Over

Open Coffee Roermond staat voor netwerken in een informele ongedwongen sfeer op iedere derde dinsdag van de maand. Hierbij staat het opdoen van nieuwe (onverwachte) contacten en het uitwisselen van ideeën, meningen of kennis centraal.
 

De missie van Open Coffee Roermond

Open Coffee Roermond heeft zich als doel gesteld om voor ondernemers, zelfstandigen en professionals afkomstig uit, werkzaam in of geïnteresseerd in de regio Midden-Limburg een platform te creëren waarbinnen zij gefaciliteerd worden om op een kwalitatieve en effectieve wijze in een laagdrempelige en open omgeving kennis, kunde en contacten te delen.

Wat betekent dit concreet…
 

Onze kern principes

Open Coffee biedt een platform om vrijelijk te netwerken zonder onderscheid in functie, branche, sector of interesse. De gemeenschappelijke factor is, buiten, de voorliefde voor een lekkere kop koffie (of thee), de wens en behoefte om in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen te ontmoeten.

Open Coffee stelt het delen van kennis, ervaringen en netwerken centraal. De deelnemers hanteren het principe dat het delen van kennis en contacten het ontvangen van leads of informatie voor gaat. Zonder te “investeren” in je netwerk door te delen, kun je ook geen winst verwachten.

Open Coffee heeft een gezonde wisseling in deelnemers. Naast de vaste maandelijkse bezoekers, onze ambassadeurs, en de regelmatige bezoeker, zijn er maandelijke nieuwe bezoekers. Samen werken wij er hard aan om dit ook in de toekomst te behouden en de bezoekers een gevarieerd gezelschap aan te bieden.

Open Coffee is voor iedereen bedoeld die graag zijn persoonlijke of zakelijke netwerk wil uitbreiden. De enige eis die gesteld wordt, is dat jij je als deelnemer kunt vinden in de geest van dit concept en dit ook wilt uitdragen. Schroom je daarom vooral niet deze uitnodiging binnen je eigen netwerk door te geven. Tenslotte, hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Open Coffee biedt alle geïnteresseerden de kans vrijblijvend deel te nemen aan de netwerkbijeenkomsten. Je kunt binnenlopen wanneer het jou uitkomt, voor een heerlijke kop koffie en een goed gesprek of het bijpraten met oude bekenden.
 

Tussen 9 en 11 uur in de morgen

Open Coffee organiseert de bijeenkomsten bewust in de ochtend omdat dit voor jou als bezoeker diverse voordelen biedt.

  • Als bezoeker hoef je geen spaarzame vrije tijd in te leveren. Door te netwerken tijdens kantooruren, kun je je avonden en weekenden vrij houden voor familie en gezin

  • Vergaderingen of besprekingen hoef je niet te verzetten, plan deze tijdens de Open Coffee en maak gebruik van één van de vele privé zitjes.

  • Vraag en krijg informatie om je dag goed mee te starten. Loop je vast of zoek je een sparringpartner, dan vind je deze tijdens de bijeenkomst. Met de resultaten hiervan kun je ‘s middag’s direct aan de slag.

  • Interessant gesprek gehad? Onze locatie bied de gelegenheid om direct na de bijeenkomst te lunchen met een gesprekspartner.

 

Geen lidmaatschapskosten

Open Coffee vraagt voor haar reguliere maandelijkse netwerkbijeenkomsten geen lidmaatschapskosten, toegangskosten of fee’s.
Toegang en deelname hieraan is volledig gratis. Iedereen betaald de door hem of haar bestelde kopjes koffie of andere versnapering en rekent die direct af. De organisatie verzorgt de locatie en samen zorgen we voor een wederzijds aangename morgen.

 

De geschiedenis van Open Coffee

De Open Coffee Club is opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype in Londen om internetondernemers, developers en investeerders met elkaar kennis te laten maken via informele bijeenkomsten. Het doel was om zo de investeringsindustrie wat transparanter te maken en ondernemerschap aan te moedigen.

Gevoed door de successen die behaald werden in London, groeide het Open Coffee concept razendsnel. Na de start in London doken al snel initiatieven op in andere regio’s en werden zelfs de landsgrenzen binnen de kortste keren geslecht.

Wereldwijd zijn er op dit moment Open Coffee initiatieven in alle belangrijke regio’s en steden.

De eerste Open Coffee in Nederland werd gehouden in Amsterdam op 15 maart 2007 en een paar maanden later volgde Utrecht ook met een wekelijkse bijeenkomst. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer Open Coffee initiatieven en volgde een stroom aan nieuwe Open Coffee’s begin 2009 na een artikel in de Revu en een uitzending op het NOS journaal op Nederland 3. Momenteel worden er iedere maand in elke regio diverse Open Coffee’s gehouden.

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
Stuur mij ook de OCR
uitnodigingen...

Organisatie Open Coffee Roermond

Organisatie Open Coffee is, waar dan ook ter wereld, gebaseerd op het gemeenschappelijk concept van een open & laagdrempelige bijeenkomst.

Iedere Open Coffee  wordt georganiseerd door een andere initiatiefnemer, welke bereid is te faciliteren in de organisatie van een locatie, activiteiten en de ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld de website, verschillende social media en LinkedIn groepen.

Het ontstaan van OCR

Open Coffee Midden-Limburg is in 2009 opgericht door Pascal van Dyk.
In zijn visie draait netwerken om personen en hun verhalen, niet om functie-titels of visitekaartjes. Zijn interesse en luisterbereidheid belangrijkere eigenschappen dan een snelle babbel. Vormen elkaar succes gunnen, een “open mind” en de doelstelling om te delen de basis van netwerken.

De organisatie

Sinds 2014 is de organisatie van Open Coffee Midden-Limburg in handen van een groep enthousiaste netwerkers, welke zich iedere maand weer als Team OCML inzetten om een kwalitatieve en plezierige netwerkbijeenkomst te organiseren met dezelfde kenmerkende OCML peilers: Open. Laagdrempelig. Delen.

 

In 2019 is de naam omgedoopt van Open Coffee Midden-Limburg naar Open Coffee Roermond.

Camilla.png

Het maken van een uniek cv is mijn specialisme. Ik vergelijk het met schilderen van een portret… het moet een weergave van iemand zijn zodat deze er op zijn best uitziet, in hun eigen unieke stijl, zonder het mooier te maken dan de werkelijkheid! Dan val je op en maak je meer kans op de arbeidsmarkt. Het maken van een uniek cv is onderdeel van Jobmarketing.

Tijdens persoonlijk sessies bij Force-at-Work krijg je nuttige tips, inzichten en praktische begeleiding over de vragen hoe een sollicitatiebrief eruit moet zien, hoe jij je beter kunt presenteren tijdens sollicitatie- en netwerkgesprekken en hoe je een nieuwe baan kunt vinden. Ik vind netwerken heel belangrijk en door het organiseren van Open Coffee Roermond bijeenkomsten wil ik meer mensen de kans bieden om op een open, laagdrempelige manier te kunnen netwerken. Tijdens de intake gesprekken die ik met nieuwe leden heb, help ik ze bij het formuleren van duidelijke doelstellingen. Netwerken is voor mij vooral delen. Laat zien wat je voor anderen kan betekenen en deel je expertise. Als we dat allemaal doen gaan we na elke OCR weer met een groter netwerk en iets wijzer naar huis!

Bart.png

Ruim anderhalf jaar geleden bezocht ik mijn eerste Open Coffee Midden-Limburg. Via een netwerkrelatie van mij was ik uitgenodigd onder het motto: “Bart, echt iets voor jouw!” Snel kwam ik in contact met de toenmalige organisator Pascal van Dijk. Vanuit mijn communicatieachtergrond zaten we al snel aan tafel want ik had een aantal suggesties om Open Coffee nog

aantrekkelijker te maken voor de deelnemers. Met succes en al snel was ik aan het mee-organiseren. Graag wil ik mijn communicatie- en organisatietalenten inzetten voor Open Coffee. Ik ben er namelijk van overtuigd dat netwerken een echte bijdrage kan leveren aan succesvol ondernemen of het vinden van een nieuwe job. Je moet het wel zelf durven en doen en het is tweerichtingsverkeer. Geven, delen, ontvangen! En als Open Coffee hierin een bijdrage kan leveren, dan wil ik me daar graag voor inzetten. Inmiddels is het team uitgebreid, zoals je kunt lezen. De onderlinge samenwerking zal komend jaar meer vorm gaan krijgen. Ik heb er zin in. Wil je meer van me weten, bezoek dan gewoon Open Coffee en trek me aan mijn jas. Als je dat nog niet durft, bezoek me dan eens virtueel op LinkedIN.

Copyright 2017 © Open Coffee Roermond. Alle Rechten Voorbehouden.

Deze website is mogelijk gemaakt door Personal Projects